Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN wil deregulering breedbandmarkt

door Jeanet Woldring

KPN wil deregulering van de breedbandmarkt in Nederland. Aanleiding is de Europese goedkeuring van de aankoop van Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Door het samengaan van Ziggo en UPC ontstaat een speler met een marktaandeel van circa 44 procent op de breedbandmarkt, die geen toegang tot haar netwerken hoeft te verlenen. KPN vindt dat oneerlijk.

 Daarnaast vindt KPN dat vanwege de dominante positie van Ziggo op de televisiemarkt (circa 55 procent) dat het voor een duurzaam gelijk speelveld noodzakelijk is dat Liberty Global de door haar gecontroleerde content onder redelijke -en voor iedereen gelijke- voorwaarden ter beschikking stelt aan derden.

Met de goedkeuring van de Europese Commissie ontstaat in Nederland naast KPN een tweede landelijke speler met een eigen vast netwerk waarover zowel internet, televisie als telefonie aan consumenten worden aangeboden.

De Europese Commissie ziet geen aanleiding om in te grijpen in de breedbandmarkt. KPN wordt op dit moment door toezichthouder ACM gereguleerd, terwijl Ziggo niet gereguleerd is. Dat vindt KPN niet eerlijk.

De Europese Commissie stelt als voorwaarde voor de goedkeuring van de overname onder meer dat het fusiebedrijf het filmkanaal Film1 afstoot omdat het anders een te sterke positie zou krijgen als aanbieder van dergelijke betaalzenders. Volgens KPN wordt door de commissie daarmee slechts een "lichte voorwaarde'' gesteld aan de overname.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.