Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN werkt aan verhogen snelheid

door Jeanet Woldring 2 reacties

Nu kabelmaatschappijen als UPC en Ziggo internetters snelheden boven de 100 Mb/s aanbieden en glasvezelnetwerken zelfs nog hogere downloadsnelheden, wordt het voor de (A)DSL netwerken de hoogste tijd ook op zoek te gaan naar een hogere versnelling.

Tele2 introduceerde vorig jaar reeds VDSL, waarmee downloadsnelheden tot 50 MB/s kunnen worden gerealiseerd. KPN volgt: topman Eelco Blok kondigt een combinatie van een nieuw algoritme (“vectoring”) en het bundelen van koperlijnen (“bonding”) aan waarmee in theorie de 120 Mb/s van DOCSIS 3.0, de kabel, moet kunnen worden geëvenaard.

Door meer dan de op de meeste plaatsen beschikbare 2 lijnen in te zetten kunnen met deze VDSL2 techniek voor de zakelijke markt zelfs nog hogere snelheden worden gerealiseerd. KPN-dochter XS4ALL zet het stapelen van DSL lijnen voor de zakelijke markt al sinds vorig jaar in en haalt daarbij nu al snelheden tot 100 Mb/s, zonder "vectoring".

Volgens woordvoerder Joost Castelein van KPN komt 60 procent van het netwerk in aanmerking voor een upgrade. Hoewel KPN nog steeds als hoofddoel heeft het gehele netwerk te verglazen en glasvezel erkent als de enige echte toekomstvaste techniek, wil het op korte termijn de snelheden van het kopernetwerk verhogen door nieuwe technieken in te zetten en ADSL ten faveure van VDSL uit te faseren.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: VCN ()

Ik hoop dat de eilanden daar nu ook eens bij gaan horen, we halen hier maximaal via ADSL 8mb/s. (mijn abbo is KPN extra:20mb/s)

Niet meer van deze tijd, anders stap ik over naar KabelNoord.

Geplaatst door: ben m ()

Onzin!!! hoeven ze niet eens aan te beginnen kunnen het geld net zo goed meteen in de sloot gooien, laten ze maar zorgen voor goed en goedkope glasvezel

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.