Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tariefverhoging KPN voor onbeperkt vast bellen

22 reacties

KPN past de prijzen van abonnementen, waarbij abonnees met een vaste aansluiting onbeperkt kunnen bellen, aan. Voor de InternetPlusBellen abonnementen moet straks 50% meer worden betaald.

Naast het onbeperkt bellen naar vaste nummers, kunnen klanten voortaan ook onbeperkt bellen naar alle Nederlandse mobiele nummers voor een vast bedrag per maand. De aparte gesprekskosten voor het bellen van vaste naar mobiele nummers komen hiermee uiteraard te vervallen. Alle betreffende abonnees worden vanaf de eerste week van januari per brief over de wijzigingen geïnformeerd. In de brief die klanten ontvangen, krijgen zij ook een persoonlijk advies. KPN adviseert hen aan de hand van hun belgedrag over de maanden augustus tot en met oktober 2011 vrijblijvend over hun bundelkeuze.

Onderstaande tabellen geven de aangekondigde wijzigingen weer. De prijzen voor de Onbeperkt Bellen-bundels komen boven op de reguliere abonnementsprijs.

InternetPlusBellen - ADSL

Huidige prijs

Nieuwe prijs per 19 februari 2012

BelOnbeperkt Avond&Weekend

€ 5,- per maand

€ 7,50 per maand

BelOnbeperkt Altijd

€ 10,- per maand

€ 15,- per maand

InternetPlusBellen - glasvezel

Huidige prijs

Nieuwe prijs per 8 maart 2012

BelOnbeperkt Avond&Weekend

€ 5,- per maand

€ 7,50 per maand

BelOnbeperkt Altijd

€ 10,- per maand

€ 15,- per maand

BelVrij abonnementen - analoog

Huidige prijs

Nieuwe prijs per 1 maart 2012

BelVrij Weekend

€ 17,- per maand

€ 18,- per maand

BelVrij Avond&Weekend

€ 23,- per maand

€ 25,- per maand

BelVrij Altijd

€ 31,- per maand

€ 35,- per maand

Volgens KPN geven klanten met een vaste telefoon aan weinig gebruik te maken van de mogelijkheid om te bellen van vaste naar mobiele nummers. Dit komt voort uit de gedachte dat het duur zou zijn. KPN biedt hen hier nu onbeperkte mogelijkheid toe, voor een vast bedrag per maand.

De overige abonnementen blijven ongewijzigd, evenals de losse prijs per minuut en het starttarief per gesprek buiten deze bundels om. Er geldt een uniform tarief voor oproepen naar vaste en mobiele nummers bij InternetPlusBellen en BelVrij van 9 cent per minuut en er geldt een starttarief van 10 cent per gesprek.

Eind november kondigde ook UPC prijsstijgingen aan, welke op 1 januari 2012 zijn ingegaan. Of kabelaanbieder Ziggo de tarieven dit jaar ook verhoogd, is nog niet bekend.

Reacties (22)

Geplaatst door: janis ()

wat een gezeur zeg..betaal gewoon 35euro per maand onbeperkt bellen naar mobiel.als je dat er niet voor hebt. kun je beter telefoon afschaffen..ik had vorige maand naar mobiel 400euro dus.. ga denk ik omzetten..

Geplaatst door: Jan.S ()

Wat is roaming tarief voor Frankrijk???
Hoe kom ik roaming tarieven te weten?
Groet Jan.S

Opmerking van de redactie op 03-03-2012
Roamingtarieven (tarieven voor bellen in en vanuit het buitenland) kunt u vinden op onze vergelijkingssite voor bellen in en vanuit het buitenland: www.vakantiebellen.com.
Geplaatst door: Jan S ()

Is bellen naar 06 nummers in het weekend gratis?
Wat als je zoon even in het buitenland zit met een 00316 enzovoort ervoor?
Is het dan ook gratis
En na 24.00 uur tot in den ochtend 08.00 uur.
Abonement is é18, per maand.
Groet Jan.S

Opmerking van de redactie op 03-03-2012
Met BelVrij Weekend bel je sinds 1 maart in het weekend gratis naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland zonder starttarief. Het weekend is van vri. 24.00- ma. 08.00 uur. Bellen naar een Nederlands 06 nr. in het buitenland is ook gratis, maar niet voor degene die het gesprek ontvangt. Hij betaalt het zogeheten roamingtarief. Het abonnementsgeld is met 1 euro per maand verhoogd.
Geplaatst door: wietse ()

heb een alles in een abonement dus ook bellen maar kpn zegt kan niet het hele abonement op zeggen alleen het telefoon gedeelte heb je niets aan kan je nergens terecht zonder alles in een abonement gelooof het niet het is alles in een dus bellen internetten en tv en als je daar een onderdeel ven verhoogt kan je toch op zeggen hoop op bericht hierover

Opmerking van de redactie op 11-02-2012
Of uw factuur daadwerkelijk duurder uit zal vallen of goedkoper wordt, en met hoeveel, is mede afhankelijk van uw belgedrag. Immers, het bellen naar mobiel wordt goedkoper en het abonnement duurder. Wat opzeggen betreft: i.v.m. wijzigingen kunt u tot 19-2-12 uw abo beeindigen. Daarna geldt reguliere opzegtermijn van 1 maand.
Geplaatst door: wietse ()

heb een alles in een abonement dus ook bellen maar kpn zegt kan niet het hele abonement op zeggen alleen het telefoon gedeelte heb je niets aan kan je nergens terecht zonder alles in een abonement gelooof het niet het is alles in een dus bellen internetten en tv en als je daar een onderdeel ven verhoogt kan je toch op zeggen hoop op bericht hierover

Opmerking van de redactie op 11-02-2012
Of uw factuur daadwerkelijk duurder uit zal vallen of goedkoper wordt, en met hoeveel, is mede afhankelijk van uw belgedrag. Immers, het bellen naar mobiel wordt goedkoper en het abonnement duurder. Wat opzeggen betreft: i.v.m. wijzigingen kunt u tot 19-2-12 uw abo beeindigen. Daarna geldt reguliere opzegtermijn van 1 maand.
Geplaatst door: Marc ()

Wel een goede deal voor wie vast naar mobiel belt. Maar geen keuze en dat is irritant. anderzijds houdt wat de abo`s wel overzichtelijk.
Sinds paar maanden wel bij KPN. Ze veranderen om de haverklap de voorwaarden en actie tarieven zijn dan opeens niet meer geldig. Flink genaaid!
Nu naar volle tevredenheid Ziggo Alles-in-1. Zitten in het altijd onbeperkt bellen pakket (+€10,=) ook nog eens de vaste nummers van 15 courante buitenlanden!

Geplaatst door: lous ()

wij krijgen glaskabelnet binnenkort.
hebben nu adsl plus telefoon van kpn,maar tv van caiway
caiway zou meen ik overgenomen worden door kpn,maar dit werd verhinderd i.v.m.het verkrijgen van te veel macht bij kpn.gemeente schrijft bij de aankondiging van glaskabelnet dat caiway een aanbod zal doen voor zowel telefoon,internet als tv.(we krijgen nu ook al reclameaanbiedingen van caiway)
Onduidelijk wat de positie wordt van de andere aanbieders, o.a. van kpn en of dit voor ons w.b. internet,telefoon, ev. tv aantrekkelijk gaat worden.

Geplaatst door: Ria ()

Vervelend dat je geen keuze hebt of je dat bellen van vast naar mobiel er wel of niet bij wilt hebben. Wij bellen voor maximaal een euro per maand naar mobiel vanaf het vaste toestel. Verder bellen we van mobiel naar mobiel, want daar krijg ik de gratis tijd toch niet op. Waarom kun je niet gewoon de situatie houden die je had?

Geplaatst door: gm ()

Vindt het gewoon schandalig. Keuze is er niet; bel nu gemiddeld voor 48 eurocent per maand naar mobiel. DUS...!!. Als je problemen hebt, en belt met de KPN kost je dit 10 ct/minuut. En je bent zo een paar euro kwijt bij hen. Geen communicatie maar crommunicatie is mijn ervaring. Beloven/afspreken een verhuizing te doen, en gewoon niet op komen dagen; foutje van de computer vlg. hen 😉. Kostte wel ongeveer 8 euro aan telefoonkosten !!. Nieuwe klanten krijgen aanbiedingen, vaste klanten niet; alleen na een jaarcontract. Neen dus !!. Laten ze voor die 5 euro ook maar gratis de 0900 nrs. toevoegen. Ook de KPN gebruikt een 0900 nr.

Geplaatst door: gm ()

Vindt het gewoon schandalig. Keuze is er niet; bel nu gemiddeld voor 48 eurocent per maand naar mobiel. DUS...!!. Als je problemen hebt, en belt met de KPN kost je dit 10 ct/minuut. En je bent zo een paar euro kwijt bij hen. Geen communicatie maar crommunicatie is mijn ervaring. Beloven/afspreken een verhuizing te doen, en gewoon niet op komen dagen; foutje van de computer vlg. hen . Kostte wel ongeveer 8 euro aan telefoonkosten !!. Nieuwe klanten krijgen aanbiedingen, vaste klanten niet; alleen na een jaarcontract. Neen dus !!. Laten ze voor die 5 euro ook maar gratis de 0900 nrs. toevoegen. Ook de KPN gebruikt een 0900 nr. 😉

Geplaatst door: EddieR ()

Wij bellen al meer dan 8 jaar met Voipbuster Pro met een draadloos telefoon € 12.40 p/jaar kosten € 3.9 c/per gesprek.Met onze tweede draadloos telefoon bellen wij met Internetcalls € 12.40 voor 4 maanden met maximaal 300 gratis belminuten per week.Voor het bellen naar mobiel gebruiken wij onze mobiele telefoon met gratis 100 belminuten er op, of via Skyp.Bellen met Easyvoip op de PC naar het buitenland of Nederland naar vast en naar mobiel $ 3.9 p/ minuut plus $ 3.9 start tarief.Wij hebben interactief TV, Bellen, internet, van KPN, en op onze maandelijkse afrekening meestal € 0.00 belkosten per maand.Bellen naar 0900 nummers daar bel ik niet naar toe, zoek hiervoor naar een alternatief nummer of ik mail er wel naar toe, dat zijn meestal bedrijven zoals KPN.

Geplaatst door: Rudolf ()

ben ik even blij dat ik bij ziggo ben (vroeger kpn). zojuist nog ziggo en kpn vergeleken met ongeveer gelijkmatige pakketten. ik heb sinds de introductie van ziggo telefonie een goede keus gemaakt door tv, internet en telefonie bij hun over te brengen. scheelt mij op jaarbasis 240 euro.

Geplaatst door: Jan ()

Ik ben er al een jaartje klaar mee.

***bedrijf. Mij zien ze nooit meer terug.

Geplaatst door: inakreb ()

Ik boycot KPN sinds 1999, na een paar maanden adsl te hebben genomen. Na paar maanden hadden ze het voornemen om het abonnement te verhogen. Toen wist ik dat dit altijd door zal gaan. Naar Orange (nu T-mobile) overgestapt. Daar ben ik ook weer weg, omdat die niet aan hun beloften kunnen houden (door dwarsbomen van KPN). Ik zit al 4 jaar bij KPN dochter telfort. Geen klachten, al had ik liever KPN geboycot, maar helaas, ik woon 200 meter buiten het Ziggo gebied. Geen keus. Caiway is niet voor mij geschikt; te duur of beperkte keus.

Geplaatst door: edgar ()

Moet je moeder tel via de kabbel pakken. Ik vind het er zo op voor uit gaan kpnik bel veel mobiel met mijn vriendin en nu wordt het nog meer bellen mobiel

Geplaatst door: Pierre ()

Ronduit schandalig want de KPN laat je de keuze NIET. Het word gewoon door je strot geduwd. Laat er dan een keuze zijn. Het is heel begrijpelijk dat het zo SLECHT met de KPN gaat. Mijn eerste reactie op onverwachte VERHOGING was direct bij de concurrentie kijken. Alleen opzeggen bij de KPN, zelfs dat geeft ergenis en onbegrip. Vandaag op de radio nog een hopeloze mevrouw die KEURIG alles had geregeld en eindresultaat dat ze werd afgesloten. ABSOLUUT GEEN GOEDE COMMUNICATIE BINNEN DE KPN. Klantenservice roept van alles en er gebeurt NIETS. En als er een monteur komt zoals bij mijn moeder van 87 jaar word de boel verkeerd aangesloten en krijgt ze te horen : over 10 dagen werkt het weer !!!!!!!!!!! Na zestig jaar klant te zijn bij de KPN en dan ook nog horen : ja u krijgt een ander nummer. Ik durf niet op te zeggen want wie weet wat er dan weer gebeurt. Echt niet te geloven, ik raad niemand de KPN aan.

Geplaatst door: Anne ()

Eindelijk iemand die het begrijpt Janneke.
Storm in glas water : Kpn verhoogt tarieven met 50%. Heb zelf pakket internet , interactieve Tv en bellen bij Kpn, tot volle tevredenheid. Heb Bel onbeperkt altijd à 10 euro per maand , hier komt die 50% bij(5 euro dus) . en voor dit bedrag bel ik naast alle vaste nummers in Nederland ook nog eens gratis naar alle Nederlandse mobiele nummers. Voor mij alleen maar voordeliger denk ik.

Geplaatst door: Janneke ()

Niet voor iedereen betekent dit een tariefsverhoging! Voor mensen die vanaf vast veel (meer dan 5 euro p/mnd) naar mobiel bellen, wordt het goedkoper...immers, nu kost een belletje naar mobiel bijna het dubbele dan naar vast.

Geplaatst door: Irene ()

Tijd om over te gaan op alleen een internetabo i.c.m. met belbundel op mobiel.
Verder veel skypen, whatsappen, viber etc....

Geplaatst door: Joost ()

Voipbuster en aanverwanten zijn toch nog steeds de goedkoopste ! Voor 10,- 4 maanden gratis bellen naar Nederlandse vaste nummers als je niet meer dan 300 minuten per week belt :D Die VOIPtelefoon die je ervoor nodig hebt, verdien je binnen een jaar terug.

Geplaatst door: Jan ()

Moet men naast bovenstaande kosten ook nog de kosten van een abonnement betalen of is dit inclusief ?

Opmerking van de redactie op 03-01-2012
Dit is exclusief. De prijzen voor de Onbeperkt Bellen-bundels komen boven op de reguliere abonnementsprijs. Dit is inmiddels ook aan het artikel toegevoegd.
Geplaatst door: Sura ()

Ben benieuwd of Tele2, T-Mobile en Scarlet deze trend zullen!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.