Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN mag Reggefiber overnemen

door Jeanet Woldring

ACM heeft besloten dat KPN de volledige zeggenschap mag krijgen over Reggefiber. KPN moet ook op dit netwerk andere partijen blijven toestaan om diensten te leveren aan consumenten en bedrijven. Er zijn daarom geen extra voorwaarden verbonden aan de overname.

KPN heeft toestemming gekregen om een aanvullend belang van 9 procent in Reggefiber te verwerven van joint-venture partner Reggeborgh. Daarmee komt het totale belang van KPN op 60 procent en krijgt het bedrijf volledige zeggenschap. De transactie kost KPN 161 miljoen euro en wordt naar verwachting maandag afgerond.

KPN is blij dat ACM de toename van haar belang in Reggefiber heeft goedgekeurd, maar blijft erbij dat het de 'open access strategie' zal handhaven. Daarmee wordt bedoeld dat KPN vindt dat UPC en Ziggo hun kabelnetwerk open moeten stellen voor concurrenten.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.