Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN komt met eigen televisiecontent

door Jeanet Woldring

Met eigen content zet KPN een volgende stap in tv. Volgend jaar wordt gestart met een nieuwe Nederlandstalige tv-serie, genaamd Brussel. De dienst is gratis beschikbaar op de bestaande tv-platforms van KPN en op de nieuwe app ‘Play’ waarmee de concurrentie met streamingdiensten als Netflix wordt aangegaan. Dat een telecomconcern eigen content gaat aanbieden is vrij uniek in Europa.

Met deze nieuwe stap volgt KPN het Amerikaanse Netflix, dat ook programma's aanbiedt die het concern zelf produceert, waaronder de bekende Amerikaanse serie House of Cards. Met de eigen content hoopt KPN onder meer klanten weg te trekken bij concurrenten als Ziggo, naast het behouden van de eigen klanten, terwijl met 'Play' ook jongeren aangetrokken moet worden.

Dramaserie Brussel

Brussel is een tiendelige serie geschreven door Leon de Winter en geproduceerd door Endemol Shine. “Het is een Nederlandse dramaserie over de botsing van de machtigen en de onmachtigen tegen een decor van een stad die zindert van spanningen. De hoofdpersonen zijn onder meer een Nederlandse Eurocommissaris, haar dochter en een Nederlandse beroepsmilitair bij de NAVO. ‘Wie niet bedriegt, wordt bedrogen' is de leidraad voor de serie” aldus Leon de Winter. De nieuwe serie wordt in de tweede helft van 2016 uitgezonden.

Muziek en Sport

Naast de serie wil KPN ook inzetten op het aanbieden van sport en muziek. Zo heeft het telecombedrijf een overeenkomst gesloten met Mojo Concerts en Amsterdam Dance Event om de nodige concerten aan te bieden. Op sportgebied heeft de aanbieder contacten met huidige en nieuwe partners over documentaires en programma’s rondom wedstrijden van grote en minder grote sporten. De KPN Goal Alert app wordt in samenwerking met de Eredivisie verder uitgebreid. Onder andere met voor- en nabeschouwingen van de wedstrijden. Voor de extra programma’s die KPN gaat aanbieden hoeven klanten niks extra te betalen.

Nieuwe dienst Play

Alle nieuwe content wordt beschikbaar op KPN iTV, iTV Online en straks ook op de nieuwe dienst Play, die dit najaar wordt geïntroduceerd. Play van KPN is een app waarmee gebruikers films, series en de meest bekeken zenders live kunnen bekijken op smartphone of tablet. De dienst komt ook beschikbaar voor niet KPN-klanten. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.