Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN biedt Gigabit glasvezelinternet voor 65 euro

door Margot Meendering

Vanaf 2 maart start KPN met de uitrol van Gigabit internet in delen van Nederland. Het nieuwe internetpakket is beschikbaar voor 65 euro per maand. De downloadsnelheid is 1 Gbps en de uploadsnelheid is voorlopig 500 Mbps. Aan het einde van het jaar verhoogt KPN deze ook naar 1 Gbps. De hoogste snelheid die KPN tot nu aanbood is 500 Mbps voor 42,50 euro per maand.

kpn-glasvezel1.PNG

Beschikbaar op 1,2 miljoen adressen

De 1 Gbps glasvezel internetsnelheid van KPN is beschikbaar op meer dan 1,2 miljoen adressen in gemeentes als Baarn, Barneveld, Bilthoven, Culemborg, Doetinchem, Emmeloord, Emmen, Houten, Huizen en Noordwijk. Ook in delen van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag kunnen bewoners met een glasvezelverbinding bij KPN 1 Gbps glasvezelinternet bestellen. In de loop van 2021 verwacht KPN dat alle glasvezelaansluitingen gebruik kunnen maken van deze optie.

In eerste instantie zijn de download- en uploadsnelheid niet symmetrisch. Dat komt omdat er technische aanpassingen in het netwerk moeten worden gedaan. Dat proces neemt langere tijd in beslag waardoor aan het eind van het jaar de uploadsnelheid ook 1 Gbps bedraagt. 

KPN Hussel

Het internetpakket is alleen beschikbaar voor klanten met een KPN Hussel-abonnement. Dat geldt voor zowel consumenten als kleinzakelijke klanten. Telfort-klanten kunnen de nieuwe snelheid niet krijgen. 

Uitrol glasvezel

Zoals eerder aangekondigd rolt KPN haar glasvezelnetwerk de komende jaren op grote schaal uit. Tot eind 2021 voor ongeveer één miljoen huishoudens, bovenop de ruim twee miljoen die het al heeft aangesloten. In de toekomst zullen snelheden over glasvezel verder toenemen.

Nog geen glasvezel?

Met onze postcodecheck kun je glasvezel internet vergelijken. Is glasvezel internet van KPN beschikbaar op jouw adres? Met KPN Hussel Thuis kun je zelf je snelheid kiezen. Vanaf 2 maart 2020 kan de snelheid dus oplopen tot 1Gbps.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden