Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Je wachtwoord: maak het niet te makkelijk'

door Jeanet Woldring

Eén op de tien Nederlanders is wel eens gehackt, zo blijkt uit onderzoek van Digibewust. Desondanks blijven voor de hand liggende wachtwoorden onverminderd populair. Om het veilig en verantwoord gebruik van internet, computers en mobieltjes te stimuleren, is Digibewust een campagne gestart onder de naam ‘Je Wachtwoord: maak het niet te makkelijk’.

De helft van de Nederlanders gebruikt nog steeds makkelijk te kraken wachtwoorden ter bescherming van hun privacy en apparatuur zoals laptops en tablets. Hoewel 1 op de 10 Nederlanders wel eens is gehackt, blijven voor de hand liggende wachtwoorden als de eigen naam, naam van de kinderen of huisdier of een bijzondere datum zoals een huwelijk of geboorte onverminderd populair. 

Er zijn zelfs nog mensen die zich veilig voelen met simpele wachtwoorden als wachtwoord, welkom of 123.  In geval van een hackaanval is de grootste angst dat hackers toegang krijgen tot bankgegevens en saldo. Dit blijkt uit onderzoek van MeMo2 in opdracht van Digibewust onder 760 Nederlanders ter gelegenheid van de campagne ‘Je Wachtwoord: maak het niet te makkelijk’. Lees meer


 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.