Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Delta test draadloos internet in buitengebied

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het Zeeuwse kabelbedrijf Delta start een unieke proef met draadloos internet in buitengebieden. Het gaat om een test waarbij via de ether een internetsignaal een groot gebied kan voorzien van snel internet, waar nu vaak alleen een tragere telefoonverbinding beschikbaar is. De kabelaar hoopt met ‘draadloos Docsis’ de buitengebieden van Zeeland te ontsluiten.

Terneuzen testlocatie

In het poldergebied rond Hoek wordt een testlocatie neergezet, waarbij tussen zendmasten en ontvangers bij mensen thuis een internetverbinding zal worden gelegd. Delta wil kijken hoe een dergelijke internetverbinding werkt voor gebruikers en wat het de klant en het bedrijf gaat kosten.

Snel internet voor alle huishoudens

Momenteel zijn er twaalfduizend huishouders nog niet aangesloten op het kabelnetwerk van Delta. Het aansluiten van deze huishoudens kost teveel waarvoor de kabelaar via alternatieven huishoudens toch van snel internet te voorzien. Voor televisie zijn deze huishoudens aangewezen op Digitenne of CanalDigitaal.

4G

De proef met het draadloze internet kost Delta enkele tienduizenden euro's. De andere internetverbindingen via het nieuwe 4G mobiele netwerk in Zeeland zijn pas in 2015 volledig dekkend en volgens het bedrijf garandeert dat netwerk ook in de buitengebieden geen goede dekking.

Draadloos Docsis

Delta kiest daarom voor ‘draadloos Docsis’ (Data Over Cable Service Interface Specifications). Een systeem waarbij tussen twee zendmasten een gebied van acht kilometer gebruik kan maken van de internetverbinding. Als het project slaagt, moet Delta nog wel op zoek naar financiers om alle mensen in de buitengebieden van deze vorm van internet te voorzien.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.