Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Consumentenbond: te dure klantenservicenummers

door Jeanet Woldring

Sommige bedrijven jagen klanten, die informatie inwinnen via een klantenservicenummer, onterecht op kosten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Hiermee overtreden zij de nieuwe consumentenregels van juni 2014, die dure klantenservicenummers, waarbij per minuut wordt afgerekend, wettelijk verbieden. Bedrijven mogen hun klanten wel een extra bedrag per gesprek rekenen van maximaal 1 euro, naast de gewone belkosten.

De Consumentenbond bekeek de tariefinformatie van klantenservicenummers op websites van tientallen bedrijven in diverse branches en belde de nummers na. De meeste onderzochte bedrijven, waaronder banken, verzekeraars, energieleveranciers en telecomproviders, houden zich aan de nieuwe wetgeving en rekenen vaak geen extra kosten voor klantcontact.

Vooral reiswebsites zouden zich niet aan de wet houden, maar ook webwinkels gaan af en toe in de fout volgens de Bond. Bedrijven mogen voor niet-klanten wel dure 0900-nummers hanteren. Deze prijzige 0900-nummers staan soms prominent op de website, terwijl het goedkopere klantenservicenummer een stuk moeilijker te vinden is. Voor consumenten die een vraag hebben voor een bedrijf waar ze geen klant zijn, heeft de Consumentenbond alternatieven voor dure 0900-nummers op een rij gezet.

Zie Consuwijzer voor meer informatie over de nieuwe consumentenregels van juni 2014. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.