Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Breedband via koper daalt, via kabel stijgt

door Jeanet Woldring

Het totaal aantal breedbandabonnementen komt in het tweede kwartaal op 6,6 miljoen. De groei is wel afgezwakt naar 28 duizend nieuwe abonnementen. Het aantal DSL-aansluitingen daalt met 30 duizend naar 3,3 miljoen, terwijl het aantal kabelaansluitingen met 46 duizend gestegen is naar 2,9 miljoen. Dat blijkt uit marktcijfers over het tweede kwartaal van OPTA.

300 duizend glasvezel klanten
Aan het eind van het tweede kwartaal zijn er meer dan 300 duizend huishoudens en bedrijven die via glasvezel internetten. Daarnaast zijn sinds het tweede kwartaal meer dan 1 miljoen huishoudens in staat een glasvezelabonnement af te nemen. Met een groei van twaalfduizend abonnementen is de groei in glasvezelabonnementen lager dan in voorgaande kwartalen.

Gemiddelde snelheid steeds hoger
Naast de verschuiving van DSL-abonnementen naar kabel en glasvezel, wordt de gemiddelde snelheid van de afgenomen abonnementen steeds hoger. In het tweede kwartaal is 65 procent van de kabel- en DSL-abonnementen sneller dan 10 Mbps en 25 procent is zelfs sneller dan 30 Mbps. Ondanks de veranderingen in afname qua infrastructuur en snelheden blijven de verhoudingen in marktaandelen tussen partijen ongewijzigd.

Vergelijk breedband op Internetten.nl

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.