Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen via internet blijft groeien

door Jeanet Woldring

Het aantal bellers via internet groeit nog steeds. Nederland heeft nu al meer dan 5 miljoen aansluitingen. Aan het eind van het derde kwartaal telde Telecompaper 5,05 miljoen zogeheten VoIP-lijnen. Dat is 1,7 procent meer dan in het tweede kwartaal.

Mensen kozen iets minder vaak voor VoIP over DSL (koperlijn), constateert de marktonderzoeker. De groei kwam het meest door bellen via glasvezel, op afstand gevolgd door bellen via kabel.  

Deze groei van bellen via internet compenseerde het verlies aan 'ouderwetse' vaste telefoonlijnen. De totale vaste telefoniemarkt (inclusief VoIP) groeide met 0,4 procent naar 6,3 miljoen aansluitingen. 
Telecompaper schat in dat de omzet uit vaste telefoniediensten daalde met 1,2 procent naar 334 miljoen euro. 

Voor de komende vier jaar verwacht Telecompaper een gemiddelde jaargroei van 1,2 procent voor de vaste telefoniemarkt, omdat de groei van VoIP voldoende zal zijn om het verlies van ouderwetse vaste telefoonlijnen te compenseren.

Bellen via internet is al enige tijd in opkomst door de alles-in-een-pakketten van internet, televisie en telefonie, die door de meeste providers worden aangeboden. Er zijn nog maar heel weinig providers bij wie je kunt bellen via de traditionele koperen lijn. Tele2, na KPN de oudste en bekendste aanbieder van vaste telefonie via de koperen lijn, is pas gestopt en biedt alleen nog bellen in combinatie met internet.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.