Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Alert online en veilig internetten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Ben jij alert online? Of neem je online privacyrisico’s om geen voordeeltje te missen? Dan bestaat de kans dat je een van de vijf Nederlanders bent die persoonlijke informatie online zet en niet vreest dat men daar onzorgvuldig mee omgaat. Wat kan je doen en laten om je persoonlijke gegevens te beschermen? Lees het op de website veilig internetten.

Online gemak belangrijker dan privacy

De groep die het meest bereid is gegevens te delen bestaat maar liefst voor bijna de helft uit hogeropgeleiden. Juist de ervaren internetter – vooral diegene met een smartphone/tablet – is meer bereid persoonlijke informatie te geven en vreest minder dat organisaties onzorgvuldig met hun persoonlijke gegevens omgaan. Dit blijkt uit onderzoek naar de privacyafwegingen van internetgebruikers in opdracht van ECP.

Veiligheid online

Om jou veiliger te laten internetten is de overheid op 27 oktober van start gegaan met Alert Online. Minister Ivo Opstelten gaf het startschot voor de landelijke bewustwordingscampagne die tot en met 6 november duurt. De kick-off is te bekijken op Youtube.

Dit jaar is het thema van de campagne 'Kennis over cyber security'. Er is daarvoor een nieuwe website gelanceerd Veilig internetten, waar je informatie kunt vinden over hoe je bijvoorbeeld een sterk wachtwoord maakt en wanneer je je persoonlijke gegevens wel en niet moet afstaan.

Op de nieuwe website -die ook speciaal voor mobiele apparaten werkt- zijn ook stappenplannen te lezen over hoe je je smartphone beter kunt beveiligen (met pincodes en versleuteling), of hoe je om moet gaan met openbare wifi-hotspots. Ook kun je vinden wat je moet doen als iemand zich als jou voordoet op internet, en is te lezen wat je rechten zijn als online consument.

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.