Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Verhuistips internetverbinding

Als je binnenkort gaat verhuizen dan zul je misschien ook van internetprovider veranderen. Het is vaak mogelijk het internetabonnement mee te verhuizen. Verhuis je binnen dezelfde regio, dan is het overzetten eenvoudig. Verhuis je naar een andere regio, dan kan het zijn dat je huidige internetprovider daar niet levert en je aangewezen bent op een alternatief.

Verhuizen internetverbinding

Via onze postcodecheck kun je controleren of je huidige internetprovider ook op je nieuwe adres levert. Is dat het geval, dan kun je doorgeven op welke dag je verhuist. De provider zorgt er dan voor dat op die dag ook je internet-, telefonie- en/of televisieverbinding wordt omgezet. Meestal dien je minimaal een maand van te voren door te geven dat je gaat verhuizen. De provider kan voor het verhuizen een eenmalig bedrag aan verhuiskosten in rekening brengen (meestal niet hoger dan enkele tientjes).

De meeste contracten voor internet, telefonie en televisie kennen een minimale contractsduur van één jaar. Is dat eerste jaar voorbij, dan kun je op elk gewenst moment opzeggen. Hierbij dien je wel rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen. Als je gaat verhuizen, kun je meestal direct overstappen naar een andere provider. In dat geval doe je een nieuwe aanvraag en zeg je daarna je huidige internetabonnement op. Dit werkt niet als je jouw vaste telefoonnummer mee wilt nemen. Lees daarom eerst de volgende alinea!

Verhuizen en overstappen

Is je huidige aanbieder niet beschikbaar op je nieuwe adres, of wil je om een andere reden overstappen, dan dien je met het volgende rekening te houden:

  • Controleer allereerst via de postcodecheck welke mogelijkheden er zijn op je nieuwe adres.
  • Ben je het afgelopen jaar al eerder overgestapt naar een andere internetprovider, dan zit je nog aan een contract vast. Je kunt dan alleen kosteloos overstappen naar een andere aanbieder als je kunt aantonen dat je nieuwe adres buiten het dekkingsgebied van je huidige provider ligt.
  • Het kan voordelig zijn om te kiezen voor een Alles-in-1 abonnement, waarbij alle diensten bij een enkele provider lopen. Je hebt dan of alleen een kabelaansluiting, een glasvezelaansluiting of juist alleen een (A)DSL-aansluiting.
  • Een verhuizing combineren met een overstap kan problemen opleveren als je het vaste nummer ook mee wilt nemen. Dit zijn meestal twee verschillende afdelingen bij de internetprovider en de interne communicatie is niet altijd goed afgestemd. Informeer bij de nieuwe partij of zij een overstap net telefoonnummer wegens verhuizing kunnen regelen met de aanbieder op het oude adres.

Verhuizing nieuwe woning

Als je naar een nieuwe woning verhuist, dan worden aansluitingen voor de telefoonlijn en televisiekabel doorgaans door de projectontwikkelaar of aannemer aangevraagd. Als dit niet het geval is, dan is het belangrijk om hier zelf op tijd een aanvraag voor te doen. Het liefst zo'n twee tot drie maanden vóór de verhuisdatum, dat kan via https://www.mijnaansluiting.nl/. Als er (later) nog een aansluiting voor kabeltelevisie of telefonie aangelegd moet worden, worden hier (eenmalig) extra kosten voor berekend.

In veel nieuwbouwwijken wordt tegenwoordig alleen nog glasvezel aangelegd, het is dan vaak niet mogelijk om gebruik te maken van de kabel of telefoonlijn. Meer informatie over glasvezel kun je hier vinden.

Geactualiseerd: 26-03-2019

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.